Krijg banner approval in no-time met Echo.

Rol:
concept, user experience design
Opdrachtgever:
Havana Harbor
Datum:
2017

De uitdaging

De projecten binnen Qban typeren zich vaak door korte doorlooptijden en een groot aantal deliverables (tot wel 50 stuks). Het aantal contactmomenten met de klant bereikt zijn piek zodra materiaal wordt opgeleverd en feedback over en weer gaat. Dit is dan ook het moment waarop de grootste uitdaging ligt om de klant een optimale customer journey te bieden. Het proces van preview, feedback, iteratie en oplevering was inefficiënt. Preview links van o.a. banners werden handmatig gemaakt wat het tijdrovend en foutgevoelig maakte. Daarnaast was klant feedback verdeeld over mailboxes en daarmee onoverzichtelijk en slecht toegankelijk. Tot slot was het te beoordelen werk voor de art director en de klant is niet gecentraliseerd en had daarmee ook geen duidelijk proces.

De aanpak

Ik heb veel tijd gestoken in human research, om te kijken waar in het proces de problemen liggen en waar ze tegen aan lopen. De onderzoeksresultaten zijn tot stand gekomen op basis van veel fieldresearch wat bestond uit interviews, customer journeys, observatie, e-mail onderzoek en prototypes.

De oplossing

Het eindresultaat is een preview en feedback tool met alle benodigdheden om zo snel mogelijk goedkeuring te krijgen van de klant; gemakkelijk storyboards en previewlinks maken, een overzichtelijk dashboard met project status en feedback management.

In de video hieronder is de banner upload flow te zien. De afmetingen van de banners worden automatisch herkent. Na het bevestigen van de automatisch herkende bannerformaten die zijn geupload heeft de gebruiker onder andere de mogelijkheid om de preview pagina met een wachtwoord te beveiligen en comments te activeren.

Uit de user test bleek dat gebruikers vaak twee tabs open zette met het verwerken van feedback; één met de preview pagina + één met het campagne overzicht in het dashboard. Om die reden heb ik ervoor gekozen om op de preview pagina een uitklapbare sidebar toe te voegen waarin per creatie een lijst met openstaande feedback te zien is. Op deze manier heeft de designer direct een overzicht van alle openstaande todo's met de bijbehorende creaties.

Ga terug naar overzicht