Flexa Kleurtester

Rol:
Interaction design, Front-end development, Project management
Opdrachtgever:
Flexa
Datum:
2016

De uitdaging

De ene muur is de andere niet en factoren als ondergrond, structuur en lichtval hebben invloed op de uiteindelijke kleur. Vooraf de kleur al op jouw muur kunnen zien geeft vertrouwen. Daarom komt Flexa met de Flexa Kleurtester met mini-roller in één. Even testen is dus zo gepiept!

Om de testers te promoten heeft Akzo Nobel ons gevraagd om display campagne te ontwikkelen bestaande uit prospecting en retargeting banners, homepage takeovers, preroll video's en richmedia billboards.

Landingpage

Omdat we niet overtuigd waren van de bestaande landingpage heb ik samen met de art director een voorstel gemaakt voor een nieuwe conversiegerichte pagina. Uiteindelijk hebben we een split test gedraaid tussen de bestaande en nieuwe landingpage om het verschil in conversie gemeten. De nieuwe pagina had uiteindelijk een 68% hogere conversie (sales) dan de bestaande pagina.

Mijn rol

Ik had tijdens dit project meerdere rollen. Allereerst was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van de landingpage incl. split test. Daarnaast leidde ik het productie team bestaande uit twee digital designers en twee richmedia developers. Ik stemde de offerte af, bewaakte de planning en briefte het team.

Ga terug naar overzicht