Vodafone shop

Rol:
UX designer
Opdrachtgever:
Vodafone
Datum:
2019 - 2020

Zo'n 14 maanden lang ben ik onderdeel geweest van het consumer shop team van Vodafone. Dit team is verantwoordelijk voor het verbeteren en beheren van de online shop voor consumenten op vodafone.nl. Ik werkte in samenwerking met CRO specialisten aan a/b tests en ontwikkelde nieuwe UI elementen voor het design system. Daarnaast was ik wekelijks onderdeel van de community of practice met alle designers binnen VodafoneZiggo.

Waar ik het meest trots op ben is het redesign project voor de belangrijkste pagina in de shop; de abonnement samenstel pagina. Gedurende het project doorliep ik alle stappen van de UX double diamond.

In de Research fase sprak ik met stakeholders (sales managers, marketing, legal, (backend) developers, designers, cro specialisten) en verzamelde ik eerdere marketingonderzoeken en CRO experiment resultaten. Deze onderzoeksfase stelde mij in staat om tot een goed onderbouwde probleemstelling met user stories te komen.

In de concept fase ontwikkelde ik wireframes zodat ik snel kon itereren op basis van stakeholder feedback. Vervolgens werkte ik het UI (met deels nieuwe componenten) uit tot een simpel klikbaar prototype en testte deze met een usability onderzoek. Voor de tweede test werkte ik het prototype verder uit in Webflow inclusief Javascript code zodat gebruikers daadwerkelijk een abonnement met toestel konden samenstellen. Ik stelde voor deze tests het testscript op, nam interviews af, observeerde en schreef de test insights uit.

Omdat kwalitatief testen nauwelijks nog gebeurde binnen Vodafone gebruikte ik deze tests om meer aandacht te creƫren voor user testing binnen de organisatie.

De laatste stap in het proces bestond uit een handover naar de developers. Het prototype was op dat moment HTML/CSS based en volledig responsive, waardoor styling en behaviour makkelijk af te leiden was. Het project is momenteel nog vertrouwelijk, visuals delen is dus helaas nog geen optie. Hieronder toch alvast een 'sfeerimpressie' van een aantal andere projecten waarin ik gewerkt heb:

Ga terug naar overzicht